Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Στην παρανομία θα περάσουν οι Εκκλησίες στην Αμερική;

  
  
   Ένας συντηρητικός χριστιανός σχολιαστής είναι πεπεισμένος ότι οι «πραγματικές» χριστιανικές εκκλησίες στην Αμερική, προκειμένου να μείνουν πιστές στις πεποιθήσεις τους και στο Θεό, θα αναγκαστούν να κάνουν αυτό που έκαναν οι πρώτοι χριστιανοί, να γίνουν «υπόγειες», δηλαδή να περάσουν στην παρανομία.
   Ο JD Longstreet, βετεράνος στη δημοσιογραφία και συντηρητικός Νότιος Αμερικάνος, (μέλος του ‘Sons of Confederate Veterans’ και έχοντας το επίθετο του θρυλικού στρατηγού του στρατού των Νοτίων James Longstreet ), που, όσον αφορά την πίστη, αποκαλεί τον εαυτό του «παλιό Λουθηριανό», δημιουργεί θόρυβο με ένα σχόλιο που υποστηρίζει ότι πολλές από τις mainline χριστιανικές εκκλησίες στις ΗΠΑ έχουν ξεφύγει από τις θεμελιώδεις αρχές της Αγίας Γραφής, έχοντας υιοθετήσει κοσμικές νοοτροπίες και αριστερές, ‘πολιτικά ορθές’ φιλοσοφίες και έχοντας καταντήσει μόνο μια σκιά των πραγματικών ακόλουθων του Χριστού .
   Αυτά είναι σκληρά λόγια για πολλούς στην Αμερική, αλλά είναι λόγια που ο Longstreet – ο οποίος άφησε τη δική του χριστιανική ομολογία πριν από λίγα χρόνια, επειδή, όπως είπε, είχε εγκαταλείψει τη νοοτροπία της Αγίας Γραφής και του Ευαγγελίου – πιστεύει απόλυτα.
   «Δυστυχώς, πολλές από τις κύριες ομολογίες μας έχουν μετατραπεί σε τίποτα περισσότερο παρά social clubs με πολλά προνόμια σε εθνικό επίπεδο», γράφει ο Longstreet. Οι πάστορές τους «κηρύττουν» ευχάριστα κηρυγματάκια για το περιβάλλον, και άλλα πράγματα όπως η «κοινωνική δικαιοσύνη». "Κατά τη γνώμη μου, αυτή δεν είναι η αποστολή μιας εκκλησίας που φιλοδοξεί να ακολουθήσει τον Χριστό. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο Χριστός, διευκρίνισε την αποστολή της Εκκλησίας σε αυτό που ονομάζουμε ως η Μεγάλη Παραγγελία" (εννοεί το ‘πορευθέντες μαθητεύσατε’).
   Όπως το βλέπει ο Longstreet, οι ποιμένες στην Αμερική φοβούνται να κηρύξουν μέσα από τα ιερά κείμενα και να επισημάνουν τις αδυναμίες (του λαού). Τους απασχολεί μήπως κατηγορηθούν για δυσφήμηση ή τους μηνύσουν για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Longstreet παραδέχεται ότι αυτό είναι μια πραγματική απειλή στην Αμερική - και για αυτό θεωρεί ότι οι εκκλησίες που μένουν «πιστές στο ευαγγέλιο» θα αναγκαστούν να γίνουν «υπόγειες».
   Ο Longstreet πιστεύει ότι πολύ σύντομα το Ανώτατο Δικαστήριο θα πέσει στα χέρια «των σοσιαλιστών» και ότι θα είναι το τέλος του πειράματος, που ονομάζεται «Αμερική - ένα έθνος το οποίο έπρεπε να κυβερνείται μόνον από η φωνή του λαού του και του Θεού του», την ώρα που η Αμερική «έχει ξεπεράσει σε ανομία αυτή των Σοδόμων και Γομόρρων». Και καταλήγει: «Αν η αληθινή χριστιανική εκκλησία θέλει να επιβιώσει στην Αμερική, πρέπει να πάει στην παρανομία».
Πηγή:  redskywarning.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου